EVN зове за пестеливост на тока в морските курорти, климатиците засмукаха яко мрежата

Снимка: Слънчев бряг

Завишената консумация на електроенергия от климатиците по Южното Черноморие може да доведе до нови аварии по морето, предупредиха от EVN. Повишеното потребление на ток надвишава техническите възможности и капацитетите на електропреносната мрежа, оперирана от НЕК. Консумацията на електричество е по-голяма в сравнение с тази от този период на последните няколко години, съобщиха от EVN. В тази връзка от компанията призоваха своите клиенти за максимално рационално и ефективно използване на електроенергията.
От електроразпределителното дружество съобщиха още, че съгласно постъпила предварителна заявка от Електроенергиен системен оператор (ЕСО) за предаварийно изключване на електропровод 110-киловолта „Ахелой”...

Завишената консумация на електроенергия от климатиците по Южното Черноморие може да доведе до нови аварии по морето, предупредиха от EVN.

Повишеното потребление на ток надвишава техническите възможности и капацитетите на електропреносната мрежа, оперирана от НЕК. Консумацията на електричество е по-голяма в сравнение с тази от този период на последните няколко години, съобщиха от EVN. В тази връзка от компанията призоваха своите клиенти за максимално рационално и ефективно използване на електроенергията.
От електроразпределителното дружество съобщиха още вчера, че съгласно постъпила предварителна заявка от Електроенергиен системен оператор (ЕСО) за предаварийно изключване на електропровод 110-киловолта „Ахелой”, собственост на НЕК, се налага промяна в схемата на свързване на мобилна подстанция Каблешково, собственост на ЕVN България, за периода от 05.00 ч. до 07.00 ч. на 04.08.2010 г.
За този период от EVN ще осигурят резервно захранване за мобилната подстанция по схема средно напрежение.
EVN предупреждават, че във връзка с посоченото планово изключване от ЕСО са възможни краткотрайни смущения в електрозахранването за посочения времеви период. Целта е да се вземат възможни мерки срещу претоварване на мрежата.

04 август 2010 / News.dir.bg 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар