Румънски полицаи ще пазят туристите на нашето Черноморие

Снимка: Цветан Цветанов

Румънски полицаи ще пазят българското Черноморие през настоящия летен сезон. Това съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов след среща с израелския вътрешен министър Ицхак Ахаронович. Решението за командироването на пазители на реда от Румъния било взето заради големия брой туристи, който идват за лятото от северната ни съседка. Според МВР шефа с около 10% се е увеличил туристическият поток след пускането на повече екипи за гарантиране на сигурността в крайморските ни градове...

Румънски полицаи заедно с колеги от родното МВР ще пазят българското Черноморие през настоящия летен сезон. Това съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов след среща с израелския вътрешен министър Ицхак Ахаронович. Решението за командироването на пазители на реда от Румъния било взето заради големия брой туристи, който идват за лятото от северната ни съседка. На същия принцип ще бъдат командировани и български полицаи в Румъния, макар че родните посетители там не са чак толкова много.

Според МВР шефа Цветан Цветанов с около 10% се е увеличил туристическият поток след пускането на повече екипи за гарантиране на сигурността в крайморските ни градове. Това му докладвал преди дни директорът на полицията в Бургас.

„Целта на засиленото присъствие от наша страна е да се предотвратят посегателствата върху чуждестранните туристи по курортите", обясни Цветанов. Освен повечето служители на реда полицията ще подсигури и по-безопасен път на летовниците към Черноморието. Вътрешният министър е разпоредил през юли и август на пътната отсечка Петолъчката-Карнобат да бъдат изпратени допълнителни полицейски екипи, за да се избегнат задръстванията и катастрофите. Освен това от КАТ ще извадят цялата налична техника за отпускарските дни. 298 стационарни радара и 83 камери за измерване на скоростта ще бъдат на разположение на катаджиите това лято, тъй като броят на загиналите през юли, август и септември рязко се увеличава. От всяко полицейско управление ще бъдат изпратени допълнително полицаи по пътя към морето и границата с Гърция. Засилени проверки на скорост ще се извършват в интервала от 17 до 20 часа тъй като анализът на КАТ сочи, че тогава стават най-тежките катастрофи със загинали. В най-натоварените участъци освен стандартните радари ще се използват и всичките 62 мобилни устройства за засичане на скоростта, които правят снимка с часа и датата на нарушението. Подобни мерки ще бъдат въведени по маршрута Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Карнобат и Бургас

СЪВЕТВАТ ГЕРМАНСКИТЕ ЛЕТОВНИЦИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ

Германски доктори настоятелно съветват своите сънародници да се ваксинират срещу морбили, ако ще почиват в нашата страна. Няколко немски издания припомнят, че от началото на годината в нашата страна се разболяха близо 20 000 човека, а 24 от тях починаха. Заради това те цитират лекарите, които предупреждават за възможната опасност от зараза у нас. Според европейската епидемиологична служба много от хората между 18- и 35-годишна възраст не са ваксинирани. Епидемията в ромските гета у нас обаче пламна от наш гастарбайтер, който се завърна именно от Германия.

12 лева за нощувка в Несебър и Равда

12 лева излиза нощувката в тризвезден хотел в Несебър и Равда. За толкова пари може да си намете легло дори и в Слънчев бряг, показа проверка на „Монитор". Най-ниски по традиция са цените на юг от Созопол. Малките, но луксозни хотели в Приморско, Царево и Китен предлагат ваканция срещу 15-20 лева на вечер. За тази сума почиващите получават луксозна стая с климатик, телевизор и хладилник, а закуската идва като допълнителен бонус. Една от най-атрактивните оферти е на хотел в Приморско. Там двойната стая с две закуски излиза 24 лева или по 12 лева на човек. Частните квартири на юг пък са още по-евтини. Стая с три легла и със самостоятелна баня в "Къща за гости" може да се наеме само срещу 14 лева. Цените падат още повече, ако квартирите са с общ санитарен възел. Тогава ваканцията излиза по 5-6 лева на вечер. Толкова струват и бунгалата във вилните зони на морските курорти. Във вилите в Приморско до 5 юли може да се почива срещу 9 лева на вечер на човек. Там, както и в Царево, храната е най-евтина. Порция мешана скара струва не повече от 6 лева, а рибните деликатеси струват от 2 до 10 лева.

18 юни 2010 г. / Вестник „Монитор”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар