НАП-Бургас продава на търг коли и имоти на длъжници

Снимка: Интернет

Запорирано движимо и недвижимо имущество за десетки милиони левове на длъжници към НАП в Бургас ще бъде обявено на търг. Общият му размер надхвърля 25 милиона лева. Сред запорираните активи са фитнес комплекс, асфалтова база, 17 апартамента в Несебър, 27 магазина в Слънчев бряг...

Запорирано движимо и недвижимо имущество за десетки милиони левове на длъжници към териториалната дирекция на НАП в Бургас ще бъде обявено за публична продажба чрез търгове с явно или тайно наддаване.

 

Това съобщиха от приходната администрация в морския град. Общият размер на неплатените в срок данъци и осигуровки от некоректни данъкоплатци надхвърля 25 милиона лева, предаде БТА.
Вече е започнала процедурата по описване на запорираното имущество, уточниха от приходното ведомство в областния център.
"За държавата, особено в този момент на икономическа криза, е много важно да има реални постъпления, така че идва ред на търговете", коментира предстоящите разпродажби териториалният директор на НАП-Бургас Румен Шарпов.
Сред запорираните активи са фитнес комплекс на стойност 120 000 лева, асфалтова база за 650 000 лева, 17 апартамента в Несебър, апартамент във ваканционно селище в град Черноморец, два луксозни апартамента в Поморие на обща стойност 407 000 лева, апартамент в Царево за 166 000 лева, 27 магазина в курорта "Слънчев бряг" на обща стойност 711 000 лева, както и хотелско оборудване и селскостопанска техника.
Предстои да бъдат обявени на търг джип Ауди Q 7 за 67 765 лева, Мерцедес GL 420 CDI на стойност 138 000 лева, два автобуса, както и други леки и товарни автомобили. Сред длъжниците има и такива, на които са възбранени повече от 10 имота.
От началото на годината приходната администрация в Бургас е разпратила покани за доброволно изплащане на просрочени задължения в размер на над 14 милиона лева.

 

27 май 2010 г./ Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар