На 4 май ще сменят борда на „Слънчев бряг”

Снимка: Слънчев бряг

На 4 май 2010 г. ще се състои извънредното събрание на „Слънчев бряг” АД. Единствената точка в дневния ред е предложение за смяна на борда. Ресорното министерство е предложило петима свои хора в новия директорски борд – зам.министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, Мария Михалева, Соня Енилова, общинския съветник в Несебър Константин Лефтеров и зам.-областния управител на Бургас Златко Димитров...

 

 

 

На 4 май 2010 г. ще се състои извънредното заседание на „Слънчев бряг” АД, на което ще се реши кой и по какъв начин ще управлява активите на дружеството, пише в. Пари.
Както Бургас медия  вече съобщи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) е изпратило писмо, от което става ясно, че предстои смяна на членовете на директорския борд.

Единствената точка в дневния ред е предложение за смяна на борда. МИЕТ е предложило петима свои представители, които до влязат в новия директорски борд – зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, Мария Михалева, Соня Енилова, общинския съветник в Несебър Константин Лефтеров и зам.-областния управител на Бургас Златко Димитров.

Изпълнителният директор на дружеството Малина Стратиева коментира, че основната причина за смяната на борда е нежеланието на сегашното ръководство на „Слънчев бряг” АД да прехвърли безвъзмездно инфраструктурата на курорта на община Несебър.

Принципал на "Слънчев бряг" - АД е МИЕТ. Държавата притежава 75% от дружеството, което е в приватизация, а останалите 25% от акциите са на дребни акционери. Както TouristMedia писа Предложението на сегашното ръководство на дружеството беше държавата да запази собствеността си върху инфраструктурата на Слънчев бряг, като обезщети миноритарните собственици.

Община Несебър също отказва да плати 15 млн. лв. за прехвърлянето на инфраструктурата на курорта. Въпреки това Несебър е готов да стопанисва и поддържа инфраструктурата на Слънчев бряг, ако тя му бъде прехвърлена.

23 март 2010 г./ Турист медиа

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар