Спират изходящите обаждания от нерегистрирани SIM карти

Снимка: Internet

М-тел и Глобул започват поетапното спиране на изходящите повиквания и кратките съобщения от предплатените карти, които не са регистрирани. Официалният срок за регистрация на SIM-картите на мобилните оператори изтече на 31 декември миналата година. До края на януари клиентите, които не са регистрирали картите си, ще могат да получават обаждания и SMS-и, но след това ще бъдат прекъснати и входящите повиквания...

М-тел и Глобул започват поетапното спиране на изходящите повиквания и кратките съобщения от предплатените карти, които не са регистрирани. Официалният срок за регистрация на SIM-картите на мобилните оператори изтече на 31 декември миналата година.
До края на януари клиентите, които не са регистрирали картите си, ще могат да получават обаждания и SMS-и, но след това ще бъдат прекъснати и входящите повиквания.
Телефонните номера ще се запазят до изтичане на крайния срок на валидност на картата. Ако потребителят се регистрира преди този срок, предплатената услуга ще бъде възстановена, предаде Дарик.
Регистрацията може да се направи освен в офисите на мобилните оператори и в магазините на търговските им партньори, така и в над 3000 станции на Български пощи в цялата страна. Регистрирането на предплатените карти е безплатно и се извършва лично от потребителя на SIM-картата. То може да бъде направено и от упълномощено лице с нотариално заверено пълномощно. Документът трябва да съдържа текст, че упълномощеният има право да предостави съответните данни.

04 януари 2010 / Медия инфо 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар