В Бургас забраниха продажбата на пиратки

Снимка: Internet

Употребата и продажбата на пиротехнически изделия по време на коледните и новогодишни празници  на територията на общината е забранена. Това стана с разпореждане на кмета Димитър Николов, информират от Община Бургас. Според кметската заповед, се забранява изпозването на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали...

 

 

 

Употребата и нерегламентираната продажба на пиротехнически изделия по време на коледните и новогодишни празници  на територията на общината е забранена. Това стана след разпореждане на кмета Димитър Николов, информират от Община Бургас.

Според кметската заповед, се забранява употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, паленето на огън и хвърлянето на горящи предмети на обществени места.

Забранява се и извършването на търговска дейност с всички видове пиротехнически изделия с увеселителна цел без съответното разрешение, извън разрешените за целта места, съобразно разпоредбите на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

При неизпълнение на настоящата заповед, на нарушителите и на лицата, допуснали извършване на нарушение, ще се търси административно-наказателна отговорност, допълват от администрацията.  Заповедта е връчена на Регионално звено "Полиция" при Областна Дирекция на МВР - Бургас и Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" при Община Бургас, за сведение и изпълнение.

10 декември 2009 г. /Дарик радио

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар