20 починаха в Турция от свински грип за ден

Снимка: Интернет

Турция е в шок. Само за един ден 20 души починаха от грипния вирус А H1N1. Данните огласи турското министерство на здравеопазването. Засега няма промяна в трафика по граничните пунктове между България и Турция, съобщиха информационните агенции. Очаква се свинският грип да удари туризма с намаляне на записванията за Коледните и Новогодишни празници зад граница...

 

 

Турция е в шок. Само за един ден 20 души починаха от грипния вирус А H1N1, известен като свински грип.

Данните бяха огласени от турското министерство на здравеопазването. Към момента най-малко 40 заболeли в различни области на страната се намират в критично за живота им състояние, се допълва в същото съобщение, цитирано от БНР.
Твърди се, че всички са турски граждани, поне досега няма информация за пострадали чужди граждани. Предполага се, че около 30 хиляди души в Турция са болни от грипния вирус. Последните съобщения за жертвите предизвикаха голяма паника сред населението.
Предполага се, че това ще увеличи желаещите да се ваксинират. Тъй като поне до този момент болшинството, особено родителите, се отнасят с нежелание към призивите за имунизиране на учениците.
В понеделник започва масова имунизация в страната, но тя ще става на доброволен принцип. Разпратени са над 500 хиляди дози ваксини в областните центрове на страната. Около 250 хиляди души досега са се ваксинирали, но това са главно здравен персонал, чиновници, служители в аптеките.

Засега няма промяна в трафика по граничните пунктове между България и Турция, съобщиха информационните агенции. Очаква се свинският грип да удари туризма с намаляване на записванията за Коледните и Новогодишни празници зад граница.

14 ноември 2009 г. /Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар