Скандал: „Sky Europe” заряза всичките си пътници на Летище Бургас и завлече още хиляди

Снимка: Internet

Нискотарифната словашката авиокампания „Sky Europe” внезапно обяви фалит и заряза всичките си пътници в Бургас и на много летища в Европа. Изоставените пасажери се чудят как да се приберат, а други хиляди клиенти с предварително закупени билети ще пият по една студена вода и ще сънуват планираното пътуване с предплатени хотели...

 

 

 

Нискотарифната словашката авиокампания „Sky Europe” внезапно обяви фалит и заряза всичките си пътници в Бургас и на много летища в Европа. Изоставените пасажери се чудят как да се приберат, а други хиляди клиенти с предварително закупени билети ще пият по една студена вода и ще сънуват планираното пътуване с предплатени хотели...

Авиокомпания "Скай Юръп" (Sky Europe) анулира от днес полетите си от и до летището в Бургас. Писмо за това е получено в аерогарата снощи, каза пресаташето на летищния комплекс Тодорка Аладжова, цитирана от БТА. За днес е имало три планирани полета на авиокомпанията до Прага, Братислава и Виена. Първите два са били в 9.05 ч. и в 9.20 часа. На пътниците са били предложени алтернативни маршрути от други авиокомпании, както и автобусен транспорт.
Тази сутрин са били отворени две допълнителни гишета за регистрация на пътуващите туристи от анулираните полети.
Следващият полет на авиокомпанията трябваше да бъде до Виена в 14.45 ч. днес. Пътниците и от този полет ще бъдат пренасочени към други авиокомпании.

В съобщението на "Скай Юръп" до Летище Бургас не е уточнена причината за анулирането на полетите, но в сайта на авиокомпанията се съобщава, че тя спира дейността си и уж предлага на всички, закупили билети по интернет, да получат парите си обратно, но не се посочва как ще стане това.
От днес до края на годината нискотарифният авиопревозвач има планирани общо 21 полета само от летището в Бургас. Фалиралият авиопревозвач обслужваше единствените редовни сезонни линии от Бургас до Прага, Виена и Братислава. Всички телефони на авиокомпанията от днес автоматично отговарят да се търси информация в сайта на адрес skyeurope.com, но там няма никакви уточнения как прекараните пътници ще бъдат обезщетени. Проверка на „Бургас медия” установи, че по тези дестинации на „Скай Юръп” от Бургас няма свободни места в други самолети и изобщо ако някой се уреди трябва наново да плаща билет на друг превозвач.
Хроника: Информационните агенции днес сутринта обявиха новината, че словашката авиокомпания "Скай Юръп" е обявила фалит тази нощ и отменя всичките си полети. В следобедните часове в последния ден на август около 1 200 пътници са очаквали излитане на летището в Братислава, но напразно. Авиокомпанията отмени и полетите си от Прага. Във връзка с това пражкото летище обяви, че спира да предлага услугите си на "Скай Юръп" заради неплатени сметки. В същото време няколко хиляди чехи в този момент се намират в чужбина, пътувайки със "Скай Юръп" , предупреди в Прага говорителят на Асоциацията на чешките туроператори Томио Окамура.
На интернет страницата си компанията съветва клиентите, резервирали билети чрез кредитна карта да се обърнат към банката си за възвръщане на сумата. Ако билетите са закупени с пари в брой или чрез банков трансфер, възстановяване на сумата може и да не бъде възможно, допълват от "Скай Юръп". Според информация на словашките медии 10 хиляди клиенти са „изгорели" с парите си заради отдавна очаквания банкрут на авиокомпанията.
1 септември 2009 г. /Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар