Човекът, който притежава дарбата да облекчава болките на хората

Снимка: Лечителят Б.Габерски /вляво/ и журналистът М. Момчилов

Не вярвах в алтернативната медицина. Случаят обаче ме срещна с Благой Габерски, след което нямаше как да не разбера, че съществуват лечители, чиято мисия  е да помагат на хората. Благой е на 55 г. от столицата на Македония Скопие. В Несебър е с жена си, която работи в заведение в стария град. Синът му е студент...

 

 

        Благой  Габерски оправя и намества изкълчени и навехнати стави.Лекува болки в кръста и гърба,раменните стави,вратните прешлени, лакетните стави, китките.Прилага успешна терапия при дископатия,дискова херния,  радикулит, плексит, ишиас, лумбаго, мигрена,бъбречни заболявания,нощно напикаване.В доста от случаите е последна надежда на болните,отписани от традиционната медицина.

       Не съм от хората,който вярва кой знае колко на практикуващите алтернативна медицина.Случаят обаче ме срещна с Благой Габерски,след което нямаше как да не почувствам и да не повярвам,че съществуват лечители,чиято мисия в този живот е да помагат за облекчаване болката на хората.

        Благой е на 55 г. от столицата на Македония Скопие.В Несебър пребивава заедно с жена си,която работи през сезона в заведение в стария град.Синът му, който е студент в Бургаския свободен университет пък работи в атрактивно заведение в Слънчев бряг,а другият му син е останал в Скопие.Цялото македонско семейство има и българско гражданство.

          Българската връзка на Благой идва още от вуйчо му Петър Джингарски,който от дълги години живее в Бургас и е известен на широката общественост с името Сърбина,притежаващ дарбата да лекува хора с травми на опорно-двигателния апарат.

          Благой казва за себе си, че е обикновен човек. Дълги години е бил шофьор в системата на международния транспорт и е обиколил много страни по света.Като по-млад често гостувал на вуйчо си в Бургас и при престоя си му помагал в лечението на болни,най-вече в оправянето и наместването на изкълчени и навехнати стави. Много по-късно,по време на работа в автопарка на фирмата в Скопие,негов колега претърпял тежка костно-мускулна травма,при която Благой за пръв път действал собственоръчно и благодарение на неговата намеса,далеч преди пристигането на Първа помощ,последствията били предотвратени.След този,последвали още няколко инцидентни случаи по време на работа и извън нея,при които интервенцията за лечение на травмите също се оказали успешни.Случило се така,че излекувал и някои от по-известните хора в града и пред дома му в предградие на македонската столица, започнали да се стичат страдащи хора от близо и далеч. Стигнало се до там,след телевизионен репортаж, от Лондон да пристигне жена

с тежко заболяване на която също помогнал успешно.През 30-годишната си  практиката придобил и способността да си съставя диагнози,установявани чрез пулса на конкретния човек. Благой твърди,че чрез тази диагностика може да се установи не само състоянието на организма като цяло, но и на отделни негови участъци.

        Както би сторил и  Тома Неверни,поисках да се подложа на тази диагностика и след 1-2 минути Благой ми описа състоянието на тялото все едно,че ми е дългогодишен личен лекар или пък  гледащ снимката ми след магнитен резонанс.След това последва мануална терапия в един от тези участъци и ефектът,лично за мен,беше поразителен.На въпроса:” Как лекуваш ?”,Благой отговаря: “Не знам”.И добавя,че няма нелечими болести.Не е всесилен,макар че е помогнал на хиляди хора.Имало е и случаи,в които не е успявал.Във всеки конкретен случай най-лошото е,според него,когато се изпусне момента и травмата и болката се задълбочат.

           Домът му е посещаван от медици и кинезо-специалистии ,желаещи да изучат дарбата му да лекува.И на тях казал,това,което и на мен.”Не съм чел и не съм учил специално за това,как да лекувам хората”. Не може да обясни дарбата си да облекчава болките на хората.Смята,че тя е дар Божи.Убеждението му се затвърдило,когато в дома му пристигнала монахиня от далечен планински манастир,на която се присънило,че само лечител от скопското предградие може да я спаси от тежка болест,която я е налегнала.И той я излекувал.

            По ирония на съдбата,веднъж докато бил по пътя с ТИР-а си извън страната малкият му син претърпял злополука.Съпругата му го откарала в Централната болница  в Скопие.Лекарите направили каквото можали,но най-накрая старшият лекар й препоръчал да заведе детето в предградието “Радишани”,където живеел един лечител.Само той можел да помогне повече.А това бил самият Благой,който по стечение на обстоятелства пътувал за дома си.

            По Божието провидение Благой живее втория си живот.

Преди време,когато децата им било още малки,семейството отишло с автомобила си на излет в околностите на  местен манастир в деня на Успение Богородично. Завалял лек летен дъжд и част от хората се прислонили под короната на вековен орех в близост до манастира.Дъждът бил като леко преваляване,но Благой бил обхванат от

предчувствие,че ще се случи голямо нещастие.Предложил да жена си да се приберат към колата,а не към ореха.Тя не му повярвала,но все пак склонила да тръгнат към автомобила.Секунди след това орехът бил улучен от гръмотевица. Загинали 9 души,а 49 били откарани в болница.Благой е сред първите притекъл се на помощ.

            Ако и вие страдате от заболяване , за което традиционната медицина  не помага на този етап,може да позвъните на тел: 0 899 066 818,на който да потърсите помощ от Благой Габерски-човекът,притежаващ дарбата да облекчава болките на хората.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар