ГЕРБ изтласка Атака от Бургас

Снимка: Media Info

ГЕРБ най-после успя да изтласка Атака от Бургас и морския регион на проведените парламентарни избори. Според анализатори, този факт се дължи на високата избирателна активност. За пръв път толкова много млади хора излязоха да гласуват, въпреки плажния сезон. По данни на ЦИК, избирателната активност в Бургаски регион е 67.27 %...

 

 

ГЕРБ най-после успя да изтласка Атака и от Бургаска област на проведените парламентарни избори. Според анализатори, този факт се дължи на високата избирателна активност. За пръв път толкова много млади хора излязоха да гласуват, въпреки плажния сезон. По окончателни данни на ЦИК избирателната активност в Бургаски многомандатен избирателен район е рекордно висока- 67.27 %.

РИК Бургас обяви край на изборния ден в Бургаска област чак в  21.30 часа. Забавянето бе заради секция в Китен и завършилото по-късно гласуване на  стотина избиратели там, съобщи Дарик радио. По данни от РИК на базата на 20 % обработени протоколи, бургаският мажоритарен депутат е Божидар Димитров от ГЕРБ. Той получава  43.2 % от вота на избирателите. След него е кандидата на Атака Волен Сидеров с 26.3 % и на КБ Любомир Пантелеев с 13.45% подкрепа.

Според гласуването  за партии и коалиции ПП ГЕРБ е на първо място с 44 % гласували. Атака получава  23%  от вота, Коалиция за България 15 %. За  Синята  Коалиция  са гласувли  6.1% от избирателите в областта. Резултатът на ЛИДЕР с Новото време е  3.6 % и на  РЗС 3.1% . 2% избирателна подкрепа получава НДСВ в Бургаска област .

5 юли 2009 г. /Бургас медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар