Трифон Грудев: БСП гради имиджа си на гърба ни

Снимка: Трифон Грудев

Всички разочаровани леви избиратели трябва да отчетат фактите и очакваме да ни подкрепят на 5 юли, призова Трифон Грудев, мажоритарен кандидат и водач на листата на НДСВ в Бургас. Според него, успешните инициативи в Бургас и областта, които БСП отчита като свои, са плод на усилията на НДСВ. Реализирани са много проекти и социални програми...

 

 

Трифон Грудев: БСП гради имиджа си на гърба ни

Всички разочаровани леви избиратели трябва да отчетат фактите и очакваме да ни подкрепят на 5 юли

Всички успешни инициативи в Бургас и областта, които БСП отчита като свои, са плод на усилията на НДСВ. По време на управлението 2001-2005 г. бяха стартирани и завършени редица инфраструктурни проекти, социални програми и за да не бъда голословен ще посоча само една малка част от тях:

·        Изграждане на пречиствателни станции – нови в Царево, Средец и Поморие, реконструкция в Приморско;

·        Рехабилитация на пътна мрежа в общините Бургас, Приморско, Царево и Средец;

·        Регионално депо за твърди битови отпадъци, обслужващо общините Царево, Созопол и Приморско;

·        Изграждане на участъка от магистрала Тракия Карнобат -Бургас, което доведе до намаляване на катастрофите и човешките жертви;

Последното се отчита като успех на БСП, като умишлено се пропуска факта, че премиерът г-н Станишев преряза лентата на този участък само една седмица след като пое поста си на министър-председател. Ако тезата в предизборната кампания на нашия бивш коалиционен партньор е вярна, то за 4 години БСП трябваше да реши всички проблеми в държавата, след като могат да построят магистрала за една седмица.

Вместо това обаче, фактите са съвсем други. Въпреки пълното несъгласие на лявата партия НДСВ успя да прокара в рамките на този мандат няколко законодателни инициативи и да гарантира държавна помощ за близнаци и тризнаци, държавна помощ за майки-редовни студентки в размер на 2880 лева, фонд „Ин-витро”, както и данъчни облекчения за млади семейства при теглене на кредит за първо жилище, увеличаване периода на платено майчинство на 12 месеца в размер на 90 на сто от осигурителния доход.

Освен това по инициатива на Н.В. Симеон Сакскобургготски бе създаден „Сребърния фонд”. Този фонд има за цел да събере средства, които да се  трансферират към пенсионната система. НДСВ не дава непремерени обещания за увеличаване на пенсиите, а считаме че чрез разумна финансова политика може да се гарантира повишение на пенсиите. В „Сребърния фонд” към този момент са събрани над 1.5 млрд. лева.

Фактите говорят, че за последните 8 години, единствените приети и работещи програми в социалната сфера са наше дело. Ние сме против нелоялната политическа конкуренция и отчитането на свършената от нас работа като чужди успехи. Защото ние не се изживяваме като социално ориентирана партия, а реално работим за хората.

Ние се разграничаваме от типа политика на нашите опоненти, демонстриран на ТВ дебата по БТВ. Ние сме против безсмислените спорове. Призовавам всички да си спомнят защо сме тук в Бургас и за кого трябва да работим.

Единствените действащи  и до днес програми в социалната сфера, са стартирали през периода 2001-2005 г.  – „От социални помощи към заетост”, създала 300 хил. работни места, „Личен асистент”, програмата „Да върнем децата в училище”. Тук е мястото да припомня, че с програма „Красива България” бяха направени и единствените подобрения на градската среда в Бургас и общинските центрове в областта.

Нашата сила е в това, че имаме личности, можещи, компетентни и активни, експерти които реално са полезни на хората. Гаранцията за това е направеното дотук. Вярвам, че всички хора, необременени от слепи политически пристрастия, оценяват това и очаквам тяхната подкрепа.

Обръщам се специално към недоволните леви избиратели и искам да заявя:

Гласувайте с номер 8, за да продължим всичко, които сме започнали, за да защитим младите семейства, да осигурим добро образование на децата ни и дълги и спокойни години за родителите ни.

 

Трифон Грудев, мажоритарен кандидат и водач на листата на НДСВ във 2 МИР - Бургас

29юни 2009 г./Бургас

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар