Фондация „Зелено бъдеще” ще помага на децата от Бургас

Снимка: BourgasMedia
Фондация „Зелено бъдеще”  ще помага на децата от Бургас, болни от астма и респираторни заболявания, защото според специалисти това е най-големият здравословен проблем в Бургаския регион. Създаването на фондацията бе огласено днес на брифинг на учредителите с участието на д-р Антония Първанова, евродепутат от НДСВ...

Фондация „Зелено бъдеще”  ще помага на децата от Бургас, болни от астма и респираторни заболявания, защото според специалисти това е най-големият здравословен проблем в Бургаския регион. Създаването на фондацията бе огласено днес на брифинг на учредителите с участието на д-р Антония Първанова, евродепутат от НДСВ, д-р Жени Стоичкова, председател на Бургаска педиатрична асоциация, водачът на листата на НДСВ и мажоритарен кандидат Трифон Грудев и бургаският лекар от жълтата листа д-р Петър Петров.

Инициативата за създаването на фондацията е на бургаския мажоритарен кандидат и водач на листата на НДСВ Трифон Грудев. "Идеята се роди спонтанно и решихме да започнем работа по нея още отсега, защото тя не е политическа. Детските заболявния се оказаха най-големият проблем, който хората посочиха в урните на  НДСВ в Бургас и региона и при срещите по места. Имаше безкрайно много молби за помощ от майките", обясни Трифон Грудев.

"Призовавам всички кандидати за Бургас да подкрепят фондацията, за да покажем че сме надпартийни, когато става въпрос за здравето на децата. Надявам се здравето на децата ни да е нещото, заради което да не се делим на цветове", каза Трифон Грудев.        

"Тук съм, за да покрепя инициативата на Трифон и колегите. С него не за първи път работим заедно. Срещнахме се при трагичния случай в Лим, където той оказа адекватна и бърза логистична помощ при транспортирането на ранените деца", каза Антония Първанова.  Време  е някой нещо да направи за Бургас.

С помощта на фондацията за ранното откриване и профилактика ще спасим децата от включването им в списъка на хронично болните. Това е и добра първа стъпка за институционално решение на проблема.

Амбицията е НДСВ е да уреди законодателно този въпрос с пакет от данъчни облекчения за бизнеса, които  инвестира в подоби проекти, допълни Първанова.

Радвам се, че обществени организации и специалисти ще си подадем ръка и ще работим заедно, каза д-р Жени Стоичкова. Вече имаме потвърждение от всички 30  детски лекари специалисти в тази област от България са готови да дойдат и да помагат тук в Бургас. Радвам се, че това се случва в Бургас, каза председателката на Бургаската педиатрична асоциация.

Фондация „Зелено бъдеще” ще създаде консултантски център в Бургас. Фондацията ще осигурява безплатни медицински прегледи, ще финансира повишаването на квалификацията на педиатрите работещи с фондацията - с цел предлагането на качествена, съвременна и адекватна медицинска помощ на нуждаещите се деца от Бургас и региона, както и създаването на единен регистър за тях. След осъществяването на този първи етап и набирането на достатъчно средства, фондация „Зелено бъдеще” ще започне да подпомага и амбулаторното лечение на крайно нуждаещите се, както  ще организира и ежегодни „зелени” еко-училища за тях.

Фондация „Зелено бъдеще” ще бъде регистрирана със седалище в гр. Бургас. Управителният съвет на фондацията ще работи на доброволни начала и ще отчита дейността на фондацията пред обществен Контролен съвет при пълна публичност и прозрачност.

Средства ще се набират чрез благотворителни концерти, театрални постановки, изложби.

В контролния съвет на фондацията ще участват обществено ангажирани личности от Бургас – артисти, певци, художници, журналисти, които ще бъдат гарант за прозрачността на работата на фондацията.   Управителният съвет ще бъде съставен от хора, с опит в обществената дейност, които ще работят безвъзмездно.

Независимо от изборните резултати, ние заставаме с имената си зад фондацията, казаха учредителите. Фондацията вече има подкрпата на известни музиканти, общественици и журналисти от Бургас и страната. До няколко дни известен Ди Джей от САЩ, с който се водят преговори ще участва в първото благотворително парти в Бургас за набиране на средства за фондацията.

"Аз заставам зад инициативата на Трифон Грудев, защото всичко което прави той си струва. Застанете и вие зад нас, защото ние сме добър отбор", призова д-р Първанова. Парламентът има нужда от свежа кръв, свеж мозък и чисти хора, на които им се работи. Изобщо политиката се нуждае от нови и млади умове, чисти хора и свежи идеи. Хората се измориха от старите партии и от старите политици", добави Първанова. По проблемите на здравеопазването днес тя разговаря с представители на бургаските неправителствени организации "Диабетични грижи" и "Сдружение на жените с онкологични заболявания".

24.06.2009/ Бургас медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар