Трифон Грудев: НДСВ има потенциала да промени България

Снимка: Трифон Грудев със бургаските привърженици на НДСВ

НДСВ е единствената политическа партия, която има потенциала и ресурса да промени България, каза пред хиляди симпатизанти в Бургас Трифон Грудев, мажоритарен кандидат и водач на листата на НДСВ от Бургаски избирателен район. Кандидатите за народни представители на НДСВ бяха представени в Бургас на концерт „Да почистим България заедно”, който е част от националното турне на партията и група БТР „НДСВ за Зелена България”.

 

 

НДСВ е единствената политическа партия, която има волята, потенциала и ресурса да промени България. Нека направим България едно по-чисто и по-достойно място за живеене за всички нас. Това заяви пред хиляди симпатизанти в Бургас Трифон Грудев, мажоритарен кандидат и водач на листата за народни представители на НДСВ от Бургаски многомандатен избирателен район.

Кандидатите за народни представители на НДСВ бяха представени в Бургас на концерт „Да почистим България заедно”, който е част от националното турне на партията и група БТР „НДСВ за Зелена България”.

„Благодарение на своята 12 годишна юридическа практика аз съм спокоен за бъдещето на своите близки. Това, което ме притеснява е в каква държава и в какво общество ще израстне моя 3 годишен син и неговите бъдещи приятели – вашите деца. Затова аз днес влизам в политиката. Нека заедно променим България към по-добро”, обърна се към присъстващите водачът на листата Трифон Грудев.

Като част от зеленото турне, кандидатите за народни представители от Бургаска област подписаха публично Зелен обществен меморандум, с който поеха конкретни шест ангажимента – приемането на всеки закон да става след оценка за неговото въздействие върху околната среда, създаване на зелени пояси от ниска растителност покрай пътищата с цел да се намалят броя на човешките жертви при пътно-транспортни произшествия, стимулиране на еко-земеделието и други.

Да изрази подкрепата си за листата на НДСВ в Бургас на сцената се качи министърът на образованието Даниел Вълчев. „Тук съм, за да изразя своето уважение и подкрепа за листата на НДСВ в Бургас, тъй като познавам достатъчно добре хората, които са тук”, зяви Даниел Вълчев, един от най-успешните министри през последните години.

„Ние няма да чакаме да ни изберат, за да работим и каня всички вас заедно с цялата листа и музикантите от БТР почистим парка в ж.к. Славейков”, обърна се към присъстващите Стефан Кенов, трети в листата на НДСВ.

Над 1000 души се събраха пред Пантеона в Приморски парк за представянето на листата на НДСВ, което беше част от турнето „НДСВ за Зелена България”. Специално за него рокаджиите от БТР са написали две песни – „Зелена светлина” и „Зелена надежда”.

В неделя сутринта мажоритарният кандидат и водач на листата Трифон Грудев, БТР и кандидат депутатите на НДСВ почистиха заедно тревните площи в парка на ж.к. „Славейков”.

 ЗЕЛЕН МЕМОРАНДУМ

Всеки закон да бъде приет след оценка за неговото въздействие върху околната среда.

  Залесяване с ниска растителност и създаване на зелени пояси около пътищата с цел намаляване броя на отнетите човешки животи при пътно-транспортни произшествия.

  Премахване на пластмасовите опаковки и въвеждане на биоразградими или подлежащи на рециклиране опаковки и бутилки.

  Стимулиране на еко-земеделието, производството и търговското предлагане на биологично чисти храни.

  Реализиране на национална стратегия за развитие на еко-енергетика.

  „Еко-икономическа политика” – развитие на човешките ресурси, науката, високите технологии, инфраструктурата и енергетиката с цел постигане на най-високи стандарти за опазване на околната среда и стабилен икономически ръст.

  21 юни 2009 г. / Бургас

   

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
 • Бургас
 • Несебър
 • Поморие
 • Созопол
 • Приморско
 • Царево
Събитиен Календар