Жълтите вадят зелен коз в Бургас: Романтичен адвокат с дух на спортист

Снимка: Трифон Грудев /в средата/на рафтинг
По дефиниция юристите са сухари с куфарче, които цитират алинеи, а в свободното си време също четат закони. Роденият през 1969 г. в Москва Трифон Грудев избира обаче живот на бързи обороти – учи много, работи много, посвещава се на важни каузи като опазването на околната среда и паметниците на културата, спортува, ходи по рок концерти и намира време да играе с тригодишния си син. Хобитата му са все екстремни...

Романтичен адвокат, бунтар с кауза и дух на спортист – не е случайно, че един представител на зодия Риби съчетава в себе си толкова различни характеристики. Обикновено по дефиниция юристите са сухари с куфарче, които цитират алинеи и могат да приспят залата с дългите си сложни обяснения, а в свободното си време отново четат закони. Роденият през 1969 г. в Москва Трифон Грудев избира живот на бързи обороти – учи много, работи много, посвещава се на важни каузи като опазването на околната среда и паметниците на културата, спортува, ходи по рок концерти и намира време да играе с тригодишния си син. Хобитата му са все екстремни - планинско и скално катерене, сноуборд, сърф. Тренирал е лека атлетика, футбол и хандбал. Екипните спортове са го направили екипен играч и в работата, и в политиката. Колегите му го познават като прагматичен и организиран в работата, но той признава, че в личния си живот е романтичен и сантиментален. Не са много мъжете, които биха посочили „Титаник” като свой любим филм, но зеленият адвокат не се притеснява да показва, че е чувствителна натура. Женен е от седем години и е щастлив, че за всичко може да разчита на подкрепата на половинката си.

Младият юрист живее зелено и това е неговият личен принос към опазването на природата, така възпитава и сина си и се надява той да отрасне като човек с чувство за отговорност. Признава, че се е захванал със зелената кауза, защото иска да живее в един по-чист свят и да остане някаква част от планетата за неговото дете. През 2008 г. става заместник председател на „Зелена Партия-Българските зелени”. Участва в множество инициативи, свързани с опазване на природните паркове и териториите по Натура 2000 - Странджа, гасенето на големите пожари в Рила, петицията срещу заменките. Еко дейността му го отвежда и в Европейския парламент, където участва в заседания на групата на Зелените. Представя партията си на форуми на екологична тематика - делегат за България на конгресите на Европейската Зелена партия в Брюксел, Белгия и Париж, Франция. Почетен гост е на конгреса на Немската Зелена партия в Дортмунд, Германия. За Трифон Грудев най-трудното решение, което е взел за себе си в живота си, е решението да влезе в голямата политика. Прави го защото смята, че всеки отговорен човек трябва да направи нещо и след като веднъж е поел ангажименти, да бъде последователен и да ги изпълнява. Решил е да приеме да бъде мажоритарен кандидат на НДСВ, защото обича да участва в големите предизвикателства и смята, че НДСВ умее да играе екипно. „Като се съберат в едно икономическата експертиза на жълтата партия и знанието за устойчиво развитие на страната на Партията на зелените, ще се получи проект, който би бил много успешен за България” смята Трифон Грудев. „Искаме да покажем на бургазлии, че нещата могат да се правят и по друг начин – със сърце и енергия”.

19 юни 2009 г. /Бургас медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар