Слънчев бряг очаква добър туристически сезон и кадрови рокади

Снимка: На туристите не им пука и пълнят плажа..

На 13 юни ще бъде открит официално турсезона в Слънчев бряг. Тогава ще се чества и 50-годишният юбилей на комплекса. После предизборно ще бъде сменен директорският борд и община Несебър ще получи инфраструктурата. Очаквайте развръзката на 27 юни. Предстоят горещи дни в най-големия български курорт Слънчев бряг...

 

 

Предстоят горещи дни в най-големия български курорт Слънчев бряг. На 13 юни ще бъде открит официално летният сезон в курорта. Тогава ще се чества и 50-годишният юбилей на Слънчев бряг, т.е. с един масраф - два празника. Броени дни преди парламентарните избори пък е насрочено Общо събрание на „Слънчев бряг”АД за смяна на директорския борд и прехвърляне на инфраструктурата на курорта на община Несебър, съобщиха информационните агенции.

„Туристическия сезон в курорта "Слънчев бряг" няма да е лош, както се предвиждаше заради кризата. В момента в комплекса има толкова туристи, колкото е обичайно за началото на лятото”- каза Малина Стратиева , изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД пред БТА. Според Стратиева, очакванията са за добър туристически сезон, който няма да отстъпва на миналогодишния и дори може да е по-успешен.
Тя съобщи, че в курорта се организира "Зелена седмица". По предложение на английски туроператори, най-вече от групата на ТУИ, в комплекса е започнала акция по засаждане на цветя и храсти, в която са се включили и служители от "Слънчев бряг" АД. Дружеството е осигурило и посадъчния материал.

Смяна на борда на директорите на "Слънчев бряг" АД е една от точките в дневния ред на Общото събрание на дружеството на 27 юни, съобщи още Малина Стратиева за Българската информационна агенция. Смяната на Съвета  на директорите на "Слънчев бряг" АД е само една от точките в дневния ред на Общото събрание на дружеството на 27 юни. Другата точка, която министърът на икономиката Петър Димитров като принципал е внесъл, е за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху инфраструктурата на комплекса на община Несебър. Според някои публикации и коментари по темата в интернет, смяната на борда е наказателна мярка заради пламналия конфликт с инфраструктурата на курорта между дружеството и общината, който едва не срина туристическия сезон в Слънчев бряг.

07 юни 2009 / Медия Инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар