Дони раздаде стотици автографи на митинг в Бургас

Снимка: НДСВ

Дони раздаде стотици автографи на митинг на НДСВ в Бургас. Популярният певец представи евролистата на жълтата партия, начело с еврокомисар Меглена Кунева. Заедно с Дони на сцената пя най-гласовитата кандидатка за новия европарламент Деси Добрева. Борис Касиков представи исканията на младежкото екодвижение „Зелените тигри”. Още за събитието... 

Демокрацията изисква бдителност. Бъдете бдителни и гласувайте на 7 юни с бюлетина №8. С тези думи водачът на листата на НДСВ за Евроизбори 2009 се обърна към стотиците бургазлии, дошли да видят европейския отбор на България. С мащабно жълто шествие от Морската градина до пл. „Тройката” в Бургас започна представянето на листата на НДСВ за Евроизбори 2009 в морския град.

На 7 юни, когато са изборите за Европарламент, ще се проведе един тест за нас българите – тест дали сме достатъчно европейци. Това каза Дони по време на представянето на евролистата на НДСВ и призова в Бургас да гласуват, както ще гласуват в Брюксел, Лондон, Париж и други точки от Европа. Представянето на 17-те евроиграчи от отбора на НДСВ протече по нетрадиционен начин. На сцената пред хората излезе Борис Касиков от младежко екодвижение на Зелената партия – „Зелените тигри”. Често съм заставал срещу политиците. Днес заставам пред политици, и то пред достойни хора като еврокомисар Меглена Кунева, каза младият екозащитник. Казвам това, не защото г-жа Кунева ми е симпатична, а защото тя е симпатична на цяла Европа. От екодвижението отправиха 4 искания към еврокомисар Меглена Кунева. Молбата на младите Зелени бе тя да бъде посланик на идеите им в Брюксел. Исканията им са: Екологично съобразена технология за проекта Бургас – Александруполис; Адекватни санкции за фирмите и лицата, превърнали Южното Черноморие в бетонна пустиня; Затвор за всеки, който залива плажовете ни с мазут и отпадъци; Незабавно изготвяне на кризисен план за спасяване на туризма в Бургаска област. Заставате ли зад тези искания – попита Борис Касиков еврокомисар Кунева и нейният отговор беше: 4 пъти да. В Бургас съм преподавала екологично право. Вярвам в тези неща, които вие искате, каза още Меглена Кунева. Задължително е проектът Бургас – Александруполис да има оценка за въздействието върху околната среда и е задължително тази ощенка да се направи и от българска, и от гръцка страна, каза още тя и допълни, че Европа иска да бъде водеща по отношение на екологията в света.

Преди това евролистата на НДСВ присъства на издигане на българския и европейския флаг на 42.9-метрови пилони в Морската градина в Бургас. Инициативата е на Министерството на държавната администрация и административната реформа и на издигането на флаговете присъства министър Николай Василев.

Радостна съм, че българското и европейското знаме са еднакво високо. Вярвам, че флаговете на България и на ЕС ще се издигат още по-високо – не физически, защото ще пречат на въздушния транспорт, но в сърцата на всеки един от нас, каза Меглена Кунева.

31 май 2009 г./ Пресцентър НДСВ

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар