От 22 април до 3 май отваря врати „Флора 2009” в Бургас

Снимка: Snimka.bg

Бургас става столица на цветята за 12 дни. От 16 часа на 22 април ще бъде открита в морската градина на Бургас хитовата изложба с международно участие „Флора 2009”. Събитието тази година съвпада с Международния ден на земята. Изложбата ще бъде отворена до 3 май включително, участват над 65 наши и чужди фирми.За пръв път ще бъдат експонирани и пчелни продукти...

От 16 часа на 22 април тържествено ще бъде открита в морската градина на Бургас Националната изложба за цветя с международно участие „Флора 2009”. Събитието тази година съвпада с Международния ден на земята. Изложбата на цветя ще бъде отворена до 3 май включително и протича под надслов „Природа-човек-хармония”. По предварителна информация, 65 фирми са заявили участие в изложението. Освен родни производители на цветя и градинска украса, сред участниците има производители от Турция и Гърция. Различни западноевропейски фирми ще бъдат представени чрез българските им дистрибутори. Заедно с традиционния тип експонати, тази година ще бъдат изложени за пръв път и пчелни продукти.
На 24.04. от 9.30 ч. в сградата на Община Бургас ще се проведе Научно-техническа конференция по въпросите на цветопроизводството и озеленяването с участие на преподаватели от Лесотехнически Университет – гр. София и представители на Община Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Същия ден ще се състои и церемонията по награждаване на най-добрите участници в изложението. Призове ще бъдат присъдени в следните категории: за най-добри експонати; най-добра аранжировка на отрязан цвят; най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора; най-добро оформление на външна пазарна площ; най-добра детска рисунка.

22 април 2009 г./ Медия Инфо

 

  

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар