Кризата в туризма-тест за професионализъм

Снимка: вестник "Слънчев бряг прес"
Израелски туристи откриха новия Сезон’2009 в Слънчев бряг. Още на 9 април те пристигнаха в хотелски комплекс „ Хризантема”. Всички хотели на "Слънчев бряг хотел холдингс" са договорирани за целия туристически сезон, съобщиха от дружеството. Защо кризата се оказа тест за професионализъм в туризма... 

Израелски туристи откриха новия Сезон2009 в Слънчев бряг.  Днес пристигна в курорта първата организирана група от над 100 израелски туристи. Те бяха настанени в четиризвездния хотелски комплекс „ Хризантема”. Чужденците долетяха с чартърен полет до Варна и Бургас. По време на ваканцията си в Слънчев бряг те ще имат възможност да посетят исторически забележителности, да участват в планинско сафари с джип, фотолов, разходка с яхта, селски и екотуризъм и други атракции. По информация от туроператорските фирми, общо 100 000 израелски туристи се очаква да посетят българското Черноморие през този туристически сезон и по-голямата част от тях ще почиват в Слънчев бряг.

„Израелските туристи имат повишен интерес към нашия туристически продукт. И тази година отбелязваме ръст на израелските туристи в хотелите на дружеството. Освен това, вече над една трета от израелските туристи този сезон идват при нас не за първи път, а за втора и трета поредна година”-съобщи Пейко Янков, изпълнителен директор на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг - „Слънчев бряг хотел холдингс” АД.  Дружеството включва четиризвездни хотелски комплекси, между които  „Хризантема”, „Тракия”, „Тракия плаза”, „Несебър бийч”, „ Бургас бийч” и др. „ При нас немските туристи няма да бъдат по-малко от миналата година и дори също очакваме ръст. Ще посрещнем още руски, румънски, унгарски туристи. Радостен факт е, че за втора поредна година при нас ще почиват португалци, което е истински успех в един нов туристически пазар като Португалия, която също е морска страна”-отбеляза Пейко Янков.

Всички хотели на „Слънчев бряг хотел холдингс” вече са изцяло договорирани за целия туристически сезон. „Очакваме добър туристически сезон, който няма да отстъпва на миналогодишния и дори може да е по-успешен”- уточни Пейко Янков. Той обаче добави, че като цяло има криза в туризма и това не може да се отрече. „Това е една трудна година за туризма. Но,според мен, кризата е и един своеобразен тест за професионализъм в туризма”-счита изпълнителният директор на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг. „Тази година „Слънчев бряг хотел холдингс” увеличи размера на реинвестицията в модернизирането и обновяването на хотелската база. Засилихме участието си на големите туристически борси. Предприехме по-гъвкав мениджмънт за търсене и разширяване на нови туристически пазари. Резултатите показват, че сме намерили правилната посока за развитие”-добави Пейко Янков.

09.04.2009 г./ Слънчев бряг

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар