Морските летища с нови терминали за лятото

Снимка: Летище Бургас
Планирано е за летен сезон 2013 летище Варна и летище Бургас да посрещат и изпращат своите гости в новите сгради. В строителните дейности ще бъдат заети над 500 работници и служители.Новият терминал в Бургас се проектира за 2,7 млн. пътници, а във Варна за 1,8 млн. Гишетата за регистрация в Бургас ще бъдат 31, а във Варна 25. Проектите са изцяло съобразени с изискванията, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Терминалът във Варна ще се шири на площ 18 000 кв.м, а в Бургас - на 20 000 кв.м. През следващите две години операторът инвестира в развитието на двете морски летища около 150 милиона лева...

Фирма-изпълнител, която в момента строи аеропорт в самото Черно море при Орду-Диресун, ще вдигне двата нови международни пътнически терминали на летище Варна и летище Бургас. Първата копка ще е преди Коледа.
Операторът на морските летища "Фрапорт Туин Стар еърпорт мениджмънт" АД подписа на официална церемония договора за мащабното строителство с фирмата-изпълнител консорциум "ТИЕ-ИЧТАШ". Тя е избрана след прецизна европейска процедура за обществена поръчка, а нейно дело са още летищата в Анталия, Измир, Баку, Санкт Петербург, Казан и други. В строителните дейности се очаква да бъдат заети над 500 работници и служители. Планирано е за летен сезон 2013 летище Варна и летище Бургас да посрещат и изпращат своите гости в новите сгради.
Усещане за ваканция е идеята на световните проектанти, които са правили летището "Хийтроу" за вътрешен дизайн на двата нови терминала. Те ще разполагат с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и открити пространства. Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще увеличи бързината.
Новият терминал в Бургас се проектира за 2,7 млн. пътници, а във Варна за 1,8 млн. Гишетата за регистрация в Бургас ще бъдат 31, а във Варна 25. Проектите са изцяло съобразени с изискванията, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Терминалът във Варна ще се шири на площ 18 000 кв.м, а в Бургас - на 20 000 кв.м. Презследващите две години операторът инвестира в развитието на двете морски летища около 150 милиона лева.

 

 

Вестник „СТАНДАРТ”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Акцент
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар